LT Logo
Sök på lerumstidning.com:

Artiklar Lerumsventilen
0302-510 50 | OM LT | REDAKTION | ANNONS | KONTAKTA LT | UTEBLIVEN TIDNING |
STARTSIDA NYHETER REPORTAGE KULTUR & NÖJE SPORT SPORTMIXEN RESULTATBÖRSEN KRÖNIKOR LERUMSVENTILEN ELIXIR LERUMSBLOGGAR HÄNT SEN SIST FAVORITBILDEN PÅ GÅNG VECKANS LUNCHER LERUMSLÄNKAR ARKIV VÄDRET

GÖR LT TILL STARTSIDA»
VECKANS FRÅGA:
Vilken är den viktigaste valfrågan?
Skolan
Jobben
Sjukvården
Äldreomsorgen
Ekonomin
Barnomsorgen
Fler bostäder
Kultur/fritid
Annan
Antal röster: 110
Se röster/
Äldre frågor


LT som RSS
LT i din Iphone

LT - Theo Berndt består av Fredrik Johansson, Emil Lundin, Rasmus Andersson, Oscar Rydelius och Linus Lundin.   Zoom
Theo Berndt består av Fredrik Johansson, Emil Lundin, Rasmus Andersson, Oscar Rydelius och Linus Lundin.  
En nystart för Theo Berndt
2012-05-31: Ett infall med en resa till Frankrike blev startskottet. Och på dagen ett år efter att Theo Berndt gick in i studion släpper de nästa vecka sitt andra album, Supersized.
Singeln med samma namn har redan blivit väl mottagen, och var en hårsmån från att ta sig in på P3:s spellista.
– Det känns som att vi har medvind nu, säger sångaren Emil Lundin.


Theo Berndt. Fingrarna har inte sluntit på tangentbordet. Indiepopbandet från Lerum har lagt till bokstaven o i ordet the.
– Att byta namn är egentligen jättedumt, konstaterar Emil.
Eftersom det gamla namnet satt sig hos fans och branschfolk har det krävts en hel del arbete för att pränta in det nya. Men med två nya bandmedlemmar – Rasmus Andersson, keyboard, och Oscar Rydelius, trummor – kändes det naturligt med ett nytt, eller kanske snarare modifierat, namn.  
Steg två för att svetsa samman den nya konstellationen var en resa till Montpellier i södra Frankrike. En resa som inte var planerad.

– Det var direkt efter Way Out West som vi åkte dit. Alla råkade vara lediga samtidigt så vi sträckkörde ner till Frankrike och hyrde en lägenhet, berättar Emil.
Dagarna ägnades åt att sola och bada och nätterna åt att spela in musik. När de åkte hem en vecka senare hade de knåpat ihop vad som skulle bli albumets första och sista spår.

Till skillnad från tidigare har man den här gången haft en del extern hjälp, bland annat med att spela in en musikvideo vid sjön Uspen i Floda. En video som inleds med att gruppen snickrar ihop ett stort B. I kvällsmörkret springer de sedan omkring som besatta fackelbärare. Ursprungsidén att elda upp den stora träkonstruktionen slopades dock efter ett samtal till räddningstjänsten. Avslutningen med fyrverkeripjäser är ändå effektfull.
– Den som vill hitta en djupare mening med videon får hitta på en själv, för det finns ingen, avslöjar Emil.

Gruppen fick också hjälp med att lansera singeln Supersized. En låt som spelats på flera radiostationer runtom i landet och hyllas från många håll. ”Låten har kraft nog att borra sig ner till tallkottskörteln i hjärnan och stanna där som en knasig homunkel”, skriver till exempel Bojan Buntic på gehitmusiken.com.

Theo Berndt har gjort sig känt för sin fartfyllda musik och energin känns igen i det nya albumet, som dock innehåller några låtar med lägre tempo.
– Ibland har vi tyckt att det känts lite för långsamt, men då går det ändå fortare än alla låtar som spelas på radio, säger basisten Linus Lundin.

Supersized gick in som femma på Studentradiolistan och Emil håller upp tummen och pekfingret med en centimeters mellanrum när han berättar om hur nära låten var att komma in på P3:s spellista.
På tisdag den 5 juni, två dagar före albumsläppet, väntar releasefest med spelning på Sticky Fingers i Göteborg. Linus visar med klassisk luftgitarrfattning hur han övat poser framför spegeln, och gitarristen Fredrik Johansson är också sugen på att ställa sig på scen.
– Det är nu vi får belöningen, att komma ut och spela och träffa människor, säger han.    

Fotnot: Bandmedlemmarna i det ursprungliga The Berndt minns inte riktigt hur gruppen fick sitt namn, men när de växte upp i Floda användes uttrycket lite Berndt om något som är lite konstigt. ”Kanske snappade vi upp det där”.

Skriv ut
Tipsa en vän
Dela på Facebook Dela
Daniel Elfvelin
daniel@lerumstidning.com

Bli först att kommentera denna artikel »


Senaste lerumsventil:
Nytt parkeringshus vid järnvägen?

LT - Insamling till Lina
Insamling till Lina

LT - En kämpe när det gäller
En kämpe när det gäller

LT - Konstnär i fint sällskap
Konstnär i fint sällskap

LT - Unga talanger på operan
Unga talanger på operan

LT - Hittar nya spår i livet
Hittar nya spår i livet

LT - Kabaré med törst på blod
Kabaré med törst på blod

LT - Rasmus är Gråbos hjälpreda
Rasmus är Gråbos hjälpreda

LT - Hon kan bli bakmästare
Hon kan bli bakmästare

LT - Joels video en världssuccé
Joels video en världssuccé

LT - Italiensk konstresa
Italiensk konstresa

 
Lerums Tidning, Göteborgsvägen 3, 443 30 Lerum | Tel. 0302-510 50 | Ansvarig utgivare: Bengt Michelsen  | Om upphovsrätt och cookies
E-post: redaktion@lerumstidning.com | annons@lerumstidning.com